Over ons

Arts Bakkers van Hier sinds 1947

Waar het begon

De grondlegger van de bakkerij, Thei Arts, besloot op 14 jarige leeftijd het bakkersvak in te gaan. Het bakkers- en kruideniersdiploma behaalden de jonge bakker in Nijmegen. In 1944, nog tijdens de wittebroodsweken moesten bakker en zijn prille bruid Bets, Ven-Zelderheide verlaten om er in juni 1945 terug te keren. In zijn geboorteplaats Ottersum, huurde Thei de bakkerij van Sjef Heldens, met wie hij compagnon werd.

2e Generatie

Zoon Harrie trad in vaders voetsporen en leerde het bakkersvak gedurende 3 jaren op “LTS de Hamert” te Wellerlooi. Op 15 jarige leeftijd kwam Harrie thuis in dienst en werd 6 jaar later mede -firmant van vader Thei. Vader en zoon legden samen beslag op 8 Limburgse en 6 Nederlandse titels. Deze en vele andere, zijn nog altijd tentoongesteld in het museum gedeelte van de bakkerij.

Nieuwbouw

In 1980 deden Thei en Bets een stapje terug en runnen Harrie en Ine de zaak zelfstandig. In 1982 werd de nieuwe bakkerij in gebruik genomen na een verbouwing. Het familie bedrijf groeit uit tot een groot klein bedrijf. Daarnaast openden Harrie en Ine 2 filialen in Gennep. Sinds 1986 in Winkelcentrum de Duivenakker en in 1994 in de Clarenshof aan de Zandstraat.

3 Generaties

Anno 2009 is de derde generatie Arts actief in de bakkerij. In 1996 treed Sjoerd Arts toe tot het bedrijf als vennoot. Hij heeft dan de 4-jarige opleiding Brood en Banket aan de Vakschool Wageningen gevolgd, en dit na stages bij verschillende bedrijven afgerond. Een jaar later komt zijn partner Mieke Schmitz ook bij het bedrijf. Zij komt uit de Psychiatrische zorg en heeft dus een heel andere achtergrond. Niet veel later komt ook Jop Arts ( jongste zoon van Ine en Harrie) bij het team, na een opleiding in Wageningen met specialisme brood. Nu kunnen Harrie en Ine in 2007 met een gerust hart, wat meer afstand nemen van het bedrijf. Het bedrijf heeft nu in 2023 meer dan 50 medewerkers in productie en verkoop.