Dieet & allergieën

Onze producten worden iedere nacht vers in onze bakkerij in Ottersum gebakken.
Hieronder vind je de allergenen lijst.
Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@artsbakkers.nl

Allergenen

Allergenen zijn eiwitten die in voedsel voorkomen en een allergische reactie kunnen opwekken. Bij mensen met een voedselovergevoeligheid maakt het afweersysteem specifieke antistoffen aan tegen eiwitten die in voeding voorkomen. Ongeveer 2% van de volwassenen heeft een voedselallergie. Bij baby’s en kinderen ligt dit op 5-7%.

Gluten: Wit, tarwe, volkoren, molenbruin, jogging, 7-granen, het beste, waldkorn, Donker van Hier, natuurdesem, korrelpit, kampioen, klooster, öbelander, maïs, pompoen, spelt, zonnepit, allison, puur, krentenbollen, mueslibollen, sesambollen.

Sesamzaad: Jogging, 7-granen, het beste, waldkorn, kampioen, pompoen, spelt, puur, sesambollen.

Lactose: Wit, krentenbollen, mueslibollen.

Soja: Waldkorn, kampioen, mueslibollen.

Lupine: Puur.

Noten: Pompoen, mueslibollen.

Sulfiet: Krentenbollen.

Hiernaast vindt u onze broodwijzer. Een handige tool om te kijken waar mogelijke allergieën in kunnen zitten.